Nihal Şirin Yücelgen
- Danışman, Yazar, Podcaster
Konuşma Yaptığı Diller
- Türkçe
İletişim
Zor Zamanlarda Özenli İletişim
Çatışma Ortamında Barış Dilini Oluşturabilmek
Şefkatin Dili ile Konuşmak
Şefkatli Liderlik
Konuşma ve Hitabet Becerileri
Konuşmada Şibumi- Uzun Lafın Kısası (Kısa ve Öz Konuşmak)
Sözü Eğitmek Zihni Eğitmektir
Farkındalık ve Konsantrasyon
İş Yaşamında Tam Farkındalık ve Odaklanma Gücümüzü Geliştirmek
(Bu başlıktaki çalışmalarımız hem bireylerin gelişimlerine katkıda bulunmak hem de yaşamsal verimi artırmak üzere bir Kurumsal Wellness Projesi olarak tasarlanabilmektedir. Webinar sonrasında haftalara yayılan farkındalık çalışmaları, meditasyon pratikleri, kısa online buluşmalar şeklinde 6-8 haftalık bir program oluşturulmaktadır. Detayları paylaşmaktan memnuniyet duyarız. )
Dağınık Zihinle Nasıl Başa Çıkabiliriz?
Diğer Başlıklar
Mutluluğa Yönelmek
Mutluluk Sanatını Geliştirmek
Sınırları Esnetirken Başlangıç Zihnini Korumak
Geliştirmemiz Gereken Üç Cevher: Yazmak, Okumak ve Dinlemek
Bize +90 530 236 42 99 numaralı telefondan ulaşabilir veya info@miradorspeakeragency.com mail adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
Sunumlarda Ustalaşmak
Günümüz dünyasında pek çok yerde konuştuğumuz kadarız. Duruşumuz, sözcüklerimiz, sesimiz, kullandığımız ifadeler… Hepsi karşı tarafa bizimle ve bilgimizle ilgili ipuçları taşıyor. Peki ya dijital ortamda?
Bu eğitimde, kişilerin sanal ortamda sunum/konuşma becerilerinin geliştirilmesi, iyi bir konuşmanın ve konuşmacının özellikleri ile ilgili farkındalık yaratılması ve online sunuma ilişkin profesyonel bir bakış açısı kazandırılması amaçlanmaktadır.
Katılımcıların iyi birer konuşmacı olmak yönünde edinmesi gereken bilgi, beceri ve teknikler paylaşılmaktadır.
Süre: 50 Dk.
Ortalama 25 ekranlık görsel (Slaytlar)
Görüntülü anlatım (Farklı uzunlukta yaklaşık 15 video eğitim)
Öneriler/ödevler/egzersizler ve kaynakça paylaşımı
Önemli Not: Video eğitimin tamamlanmasının ardından etkileşimli bilgi aktarımı içeren geri bildirim seansı planlanabilmektedir.
Özenli İletişim
Günümüz koşullarında kendimizle ve dünya ile iletişim kurma biçimimiz tahminlerimizin çok ötesinde bir değişime uğruyor.
Kendimizi ve dünyayı aynı anda anlamak ve temasımızı güçlendirmek zorundayız ama bambaşka bir şekilde ve çok farklı etkilerle… Bunu en hızlı ve en doğru şekilde yapmak için, mevcut İletişim Kiti’mize göz atmamız gerekecek. Hala işimize yarayanlarla yaramayanları ayıklamamız, gücümüzü artıracak doğru bilgi ve araçlara hızla ulaşabilmemiz gerekecek. İşin aslı, bu değişimi gören ve uyumlanabilenler ayakta kalırken farkına varamayanlar ne yazık ki çok zorlanacak. Evet dijital dünya elimizin altında peki ya onu nasıl kullanacağımızın bilgisi? İşte bunu biraz konuşmaya ihtiyacımız var. Özenli İletişim başlıklı bu eğitimde bu konuyu ele alacağız. İşimize yansımalarını konuşacağız. Becerilerimizi geliştirmek için ihtiyacımız olanları toparlayacağız. Bazıları anlayışımızı dönüştürmeyi gerektirirken bazıları oldukça teknik ipuçları ile farkındalığımızı güçlendireceğiz…
Süre: 50 Dk.
Ortalama 15 ekranlık görsel (Slaytlar)
Görüntülü anlatım (Farklı uzunlukta yaklaşık 10 video eğitim)
Öneriler/ödevler/egzersizler ve kaynakça paylaşımı
Yazarken Özenli Olmak
TEMEL YAZIM KURALLARI
Söz uçar, yazı kalır…
Yazmak iletişim kurmaktır. Bugün yazdığımız bir metinden bizim hakkımızda fikir sahibi olmaları, bilgi düzeyimiz ve özenimizle ilgili etiket oluşturmaları çok kolay.
Sözcükleri nasıl kullandığımız, cümlelerimizi nasıl kurduğumuz kadar önemli bir diğer mesele de yazım kurallarına ne kadar dikkat ettiğimiz. Gündelik sohbetlerde ‘Soru ekini ayırmayan kişiyi dikkate almam… O de/da ekleri bitişik yazıldı mı yazan kişiden soğuyorum…’ cümlelerini mizahla karışık kullansak de altında yatan bir gerçeği işaret etmektedir.
Elektronik postalar, toplantı notları, değerlendirme raporları, belgeler, kurum içi dergiler, çalışan kılavuzları ve tabii ki sosyal medya… Sözcükler bu kadar hayatımızı kaplamışken gelin onları özenli bir şekilde kullanalım, doğru yazalım…
Süre: 35 Dk
Görsel (Slaytlar)
Görüntülü anlatım (Farklı uzunlukta yaklaşık 11 video eğitim)
Öneriler/ödevler/egzersizler ve kaynakça paylaşımı
İstanbul’da doğmuştur. Lise eğitimini Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olmuştur.
Aynı üniversitenin felsefe bölüm derslerini almıştır.
Üniversite eğitimi sonrasında dergi editörlüğü ile birlikte iletişim danışmanlığı alanında projeler yürütmüştür. 1995-2008 yılları arasında çeşitli televizyon kanallarında spiker/sunucu olarak çalışmıştır.
Önemli çalışma alanlarından bir diğeri de dramadır. Türkiye’deki birkaç oyunculuk okulunu tamamlamıştır.
Nihal Şirin 1999 yılından beri İletişim ve Hitabet alanında kurumlara ve yönetici ekiplere seminer ve eğitimler vermektedir. Son 10 yıldır Zihin ve Söz bağlantısı, Şefkatin Dili başlıklarında çalışmalar yürütmekte ve çeşitli başlıklarda konuşmalar yapmaktadır.
Duygusal Zeka alanında akredite eğitmendir. Yurt içi ve yurt dışında çalışmalarıyla ilgili çeşitli eğitim ve programlara katılmıştır. 23 yıldan uzun bir süredir eğitmen ve konuşmacı olarak mesleğini sürdürmektedir.
Hayatının en önemli alanı olan Dharma ve Zen Felsefesi ile 2012 yılında, ülkemizin bu konudaki en yetkin ismi @cemşeneğitimsistemleri’nde tanışmıştır. Halen öğretmeni Cem Şen rehberliğinde Kalp Yolu çatısı altında çalışmalarını sürdürmekte ve burada Dharma temelli eğitimler gerçekleştirmektedir.
Ayrıca, Kulak Misafiri isimli podcast yayınlarına devam eden Şirin, ‘Hayatımız Çorba’ ve ‘Konuşmada Şibumi’ isimli kitapların yazarıdır.
Nihal Şirin’in “Kulak Misafiri” podcast serisine Spotify’dan ulaşabilirsiniz.
Medya Galerisi
Mirador ile Fark Yaratan Konuşmalar
Bu konuşmacı ile sorularınız mı var? Hemen bize ulaşın, en kısa sürede yanıtlayalım.