Yelda İpekli
Yelda İpekli

Yelda İpekli

  • Stratejik Pazarlama ve Marka Danışmanı
Konuşma Yaptığı Diller
  • Türkçe
  • İngilizce

Değişim, Dönüşüm Arasındaki Fark
Yeni çağın felsefesi.
Kurumlar, Liderlik, Müşteri, Tüketim kavramlarındaki değişimler.

Jenerasyonlar Arasındaki Farklar ve Hayata Etkileri
Jenerasyonların özellikleri.

Marka; Bir Yönetim Felsefesi
Artık ürün/hizmet pazarlamasının dışında kurumların yönetim felsefesi olarak kabul etmeleri gereken bir kavram; Marka olmak, Marka yönetmek.

Mutluluk
Kavramsal Bakış, İkigai Motivasyon Felsefesi
İkigai, m.ö. ye dayanan kadim bilgelik günümüzde nasıl motivasyon aracı olabilir.

Einstein Kafası
Öğrenmeyi öğrenmek, merak zekası nasıl fark yaratır?

Bir Yönetim Felsefesi Olarak «Marka Olmak ve Yönetmek»
Marka; bir ürün ya da hizmetin logosu, pahalı fiyatı olmaktan tamamen çıktı. Bir yönetim felsefesi olarak, rekabetten sıyrılmak, sürdürülebilir ve itibarlı karlılık için tüm birimleri kapsayan yönetim aracı olarak nasıl tanımlanıyor, kullanılıyor? Fark yaratmak için müşteri ilişkilerinden üretime her alanda markalaşmak eğitimin içeriğini oluşturmaktadır.
B2B ya da B2C’ler için farklı içerikler ve sektöre özel örnek ve uygulamalarla desteklenmiş bir eğitim modülüdür.

Kurum Kültürü, Kurumsal Yönetimde Değişimler
Hibrid çalışma modelinin yaygınlaşması ile birlikte, verimliliği arttırmak ve aidiyeti desteklemek temel sorunlardan biri haline geldi. Kurum Kültürü; sürdürülebilir başarı, genişleyen yönetim sistemleri ve özellikle yeni jenerasyonun kurum aidiyeti için.
Kurum Kültürü, kurumsal değerler ve aidiyet ile ilgili eğitim modülümüz B2B ve B2C’lere özel içerik ve örnek uygulamalarla desteklenmiştir.

Çalışan Markası
Kurumlar, bilançolarında ARTIK sahip oldukları insan gücünü de tanımlamaya başladılar. Fark yaratmak için bilinen tüm yollar tükendi, kurumun çalışanları o kurumun marka değeri nasıl katkı sağlar? Kurumun değerleri nasıl bireysel bazda müşteriye hissettirilir?
Günümüzde KURUMLAR, çalışanları kadar güçlüler. İletişimin sınırsızlaştığı günümüzde KURUM ÇATISI ALTINDA ÇALIŞAN HER BİREY KURUMUN MARKA DEĞERİNİ ETKİLİYOR.

Yeni Liderlik
Liderlik kavramı, farklılaşmak ve yeni bir boyutta alınıyor. Jenerasyonların farklı LİDER beklentileri, kurumun yönetim değerini belirliyor.

Değişen Müşteri Beklentileri, Müşteriyi Anlamak
Müşteri ne istiyor?
Kurum/hizmet ne diyor?
Kurumu/hizmeti temsil edenler neye inanıyor?
Her sektöre özel «müşteri beklentileri, trendler» ve örneklerle desteklenmiş bir içerik.

1967 yılında Ankara’da doğdu. İşletme eğitiminden sonra Londra Ekonomi Üniversitesi’nde (LSE) master ve doktora düzeyinde eğitimlere katıldı. ‘Kurumsallaşma-Kurumsal Kimlik/Kültür ve Algılama Yönetimi-Markalama’ konusunda iki tez hazırladı. Aldığı uzmanlık eğitimleri Stratejik Yönetim, Marka Yönetimi ve Müşteri İlişkileri Yönetimi’dir. Bu eğitimlerle bir organizasyonun kurumsallaşması sürecinden , markalaşma ve pazarlama taktiklerinin stratejik olarak geliştirilmesine ve satış faaliyetlerinin yönetimine kadar geniş bir perspektife sahip oldu.
Hilton Hotel int. Londra ofisi, Conrad İstanbul, Sabancı Holding Otomotiv Grubu, Vestel beyaz Eşya, Altınyıldız/Network-Fabrika ve Beymen de Pazarlama ve Marka Yönetimi konularında üst düzey sorumluluklar aldı.
Yelda İpekli; 1999 yılında profesyonel hayattan ayrılarak stratejik pazarlama ve proje yönetimi konularında danışmanlık veren şirketini kurdu. Ağırlıklı olarak yabancı markaların Türkiye konumlandırmalarını yaptı. İşgeliştirme ve Marka Yönetimi konularında Türkiye dışında da bir çok ülkede Marka’ya hizmet etti. CRM instutuite of Turkey bünyesinde “müşteri ilişkileri yönetimi konusunda eğitimler verdi, uluslararası katılımcılarla konferanslar düzenledi.
‘Sektör bilgisi üç ay içersinde öğrenilir ancak tüketici bilgisi, beklentileri okuyabilmek ve stratejik olarak kurgulayabilmek pazarlamanın temelidir’ öğretisi ile iş hayatını yönlendirdi. Türkiye’nin yükselen sektörlerinde uzmanlığı ile ilgili kritik pozisyonlarda bulundu.
Çalışmalarını hep ‘Müşteri odaklı’ temeller üzerinde kurgulayarak projelerini başarıya ulaştırdı. “Network Marketing” ve “One to One Marketing” konularında birçok projeyi yönetti.
2005 yılında kendi hayal projesi olan web tabanlı ‘After 9’ adlı projesini hayata geçirdi. Kuruluşundan altı ay sonra ‘After 9’, ‘Avrupa’nın En Cin İş Fikri ’ ödülünü aldı.
Bu ödülden üç ay sonra projesini Hollandalı bir yatırımcıya sattı. Ödül konuşmasında bu proje ile ilgili şunları söyledi. “Web pazarlama, çağımızın en önemli araçlarından biri. Basit fikirlerden yola çıkan fakat tüketiciyle ‘birebir ilişki’ kurmayı sağlayan projeler, diğerlerinden ayrışacak ve karlı olacak. ‘After 9’ benim; altı ayda bir markanın nasıl yaratılacağını ve ne kadar büyük ve karlı bir marka olabileceğini göstermek için yarattığım bir projeydi.”
Avrupanın ilk otomobil alışveriş Merkezi Autopia ve Kültür Turizm Bakanlığı Müzeler Modernizasyonu projeleri son yılın en önemli projeleriydi.
Yelda İpekli’nin mesleki uzmanlığı, stratejik pazarlama kapsamında; proje (iş) geliştirme, müşteri ilişkileri yönetimi, pazarlama, kurumsal iletişim ve marka yönetimi olarak özetlenebilir. Turizm, otomotiv, tekstil-mağazacılık, sanat ve inşaat gibi farklı ve yükselen sektörlerde yoğun deneyim kazanmıştır. Özellikle web marketing ve bire bir pazarlama yöntemleri konusunda çalışmaları yoğunlaşmıştır. Lüks tüketim ve satın alma davranışı konusunda uzmanlaşmıştır. Tüketici odaklı çalıştığı için sektörden çok hizmet verdiği ürün/şirket’in ulaşması gerektiği hedef kitle üzerinde çalışmaktadır.

Medya Galerisi

  • Banner
  • Banner

Mirador ile Fark Yaratan Konuşmalar

Bu konuşmacı ile sorularınız mı var? Hemen bize ulaşın, en kısa sürede yanıtlayalım.

Benzer Konulardaki Diğer Konuşmacılar

image EXCLUSIVE
Özel Oytun Türkoğlu
İş İnsanı, Marka Stratejisti, Danışman, Yazar
image
Hakan Deniz Eren
Eğitmen, Danışman